torsdag 27 september 2012

Foto. Kamera. Åsså Jag:



Jag går en utbildning till fotograf.
Som om jag egentligen har tid med sånt. Men det är ju så rasande kul! Det är lite tjohoo hela tiden liksom.
Jag har också lyckats snika in mig hos en superduktig fotograf som driver Exhibibild. Så jag får både det praktiska och det teoretiska. Teorin får jag på kvällstid på utbildningen. Hur man faktiskt gör allt rent konkret tillhandahåller fina Y till mig. Där hos den stackars hårt tålamodsprövade Y på Exhibibild gör jag allt från att kånka stativ, ljussätta, pudra flinten på farbröder och lära mig massor om fotografering.

Tack snälla, snälla Y för att du står ut med alla mina galna idiotfrågor. Jag frågade en gång följande när Y förklarade eller försökte förklara det här med fasta och zoomobjektiv:
-Jaha, men sitter inte alla objektiv fast?
Y kunde ju såklart inte hålla sig för skratt. Men hon är en kvinna med ett stort hjärta så jag såg att hon i alla fall försökte att hålla mungiporna i schack.

Jag vet att just den frågan är så dum så det är inte sant. Men nu så vet jag ju såklart bättre. Men det uppstår en liten skammens rodnad på mina kinder när jag tänker på alla mina galenfrågor jag har ställt och säkert kommer ställa flera av.

Här är i alla fall några bilder från mina experiment. Alla riktiga fotografer som ser dessa bilder sliter väl sitt hår eller slår sig för knäna och gapskrattar. Men jag skäms inte för mig. Kanske kunde ni istället hjälpa mig och tala om alla fel i bilden. Tar väldigt tacksamt emot tips om slutare, bländare, ISO, vinklar och allt annat som eventuellt är fel med mina bilder. 

Hej Hopp och Ha En Härlig Dag.





1 kommentar: